Skip to content
Kezdőlap / Önkéntesség
Önkéntesség

Önkéntesség

A Kerekerdő Alapítvány szépirodalmi, képzőművészeti, fotó és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. Az ERDŐ ezernyi dolgot jelenthet… Ő adja a fát kályhánk melegéhez. A táj, a tér, a hely, ahol élünk, ahol pihenünk. Árnyék és ösvény… De benne terem székünk, asztalunk, ceruzánk, és koporsónk nyersanyaga is.

Jelentkezz önkéntesnek!

  0 / 500

  A weboldalt a reCAPTCHA védi, a Google Adatvédelmi irányelvei és Szolgáltatási feltételei szerint.

  Önkéntességről részletesen

  Az alapító okiratban megfogalmazott egy-mondatos összefoglaló cél „a természet és az emberi környezet védelme és a környezeti kultúra fejlesztése” jelzi, hogy a szűkebben értelmezett környezet és természetvédelmi problémákkal való foglalkozáson kívül a környezeti nevelés, kiemelt feladata az alapítványnak. Az alapítvány célja a természetes biológiai sokféleség megõrzése, a természeti erõforrásokkal való gazdálkodásban a tartamosság, és a fenntartható fejlõdés elveinek érvényesítése. Támogatja a környezeti problémákkal kapcsolatos információáramlás fejlesztését, a nyilvánosság megteremtését, a témával foglalkozó intézmények, szervezetek és személyek együttműködését.

  Az alapítvány a kuratórium által jóváhagyott éves munkaterv alapján működik, mely meghatározza a legfontosabb törekvéseket, programokat és szolgáltatásokat. A törekvések az alapítvány kapcsolatainak építését, infrastruktúrájának fejlesztését, a forrásteremtéssel kapcsolatos munkánkat jelenti. A programok az alapítvány által szervezett és megvalósított, konkrét helyen és meghatározott célcsoportnak szóló tevékenységek. A szolgáltatások kiajánlott lehetőségek, melyek külső igény, megrendelés alapján realizálódnak. Legfontosabb programjaink a környezeti nevelés, a természetvédelem, a környezetvédelem, és a társadalmi részvétel, civil együttműködés témaköreihez kapcsolódnak. Az alapítvány együttműködésre törekszik minden olyan intézménnyel és szervezettel, mely hasonló tevékenységet végez. Működésünk fontos alapelve a nyilvánosság.

  Közelgő rendezvényeink

  Összes rendezvényünk
  Országos Erdőfórum Kőszegen

  Országos Erdőfórum Kőszegen

  Nyolc év vándorlás után, újra hazai pályán, Bakonybél és Kecskemét után, Kőszegen szervezte meg az Országos Erdőfórumot a szombathelyi Kerekerdő Alapítvány. A december 2-3 között megrendezett fórum két napja során 27 előadás hangzott el, melyen 145 szakember vett részt szerte az országból.

  Mentsük meg a felsőcsatári tábort!

  Mentsük meg a felsőcsatári tábort!

  A Kerekerdő Alapítvány 2023. második felében kampányt indított a Felsőcsatár határában álló gyermektábor megmentésére.

  A Kerekerdő Alapítvány tervezett nyári táborai

  Összes tábor
  A Jégmadár erdei iskola

  A Jégmadár erdei iskola

  Erdei iskola Felsőcsatáron

  A Szőcei szénagyűjtő tábor

  A Szőcei szénagyűjtő tábor

  Természetvédelmi tábor az Őrségben

  Pajta tábor

  Pajta tábor

  Négy turnus, hétfőtől péntekig: I. turnus: június 24-28., II. turnus: július 1-5., III. turnus: július 08-12., IV. turnus: július 15-19.